ARBEIDSOVEREENKOMST
Indien je zelf ontslag wil nemen, dan kan dit zowel mondeling als schriftelijk. Echter, het is voor zowel de werkgever als de werknemer praktischer om dit schriftelijk te doen. Zo heb je namelijk bewijs van wanneer je het ontslag hebt ingediend bij de werkgever. Schriftelijk ontslag nemen kan door middel van een ontslagbrief. Een voorbeeld van een ontslagbrief kun je hieronder downloaden:
Deze ontslagbrief kun je zowel via de reguliere post als per e-mail versturen naar de werkgever. Dien je deze brief in, let er wel op dat je rekening moet houden met de wettelijke opzegtermijn. Deze bedraagt één maand, tenzij in de arbeidsovereenkomst of CAO iets anders is afgesproken. Meer weten over ontslag nemen? Lees dan ons blog over de gevolgen van zelf ontslag nemen.
Sta je op het punt om ontslag te nemen, dan is het altijd waardevol om juridisch advies in te winnen over hoe jouw arbeidsovereenkomst te beëindigen. Als je ontslag neemt, heb je namelijk meestal geen recht op een WW-uitkering en een transitievergoeding. Neem voor advies contact met ons op, zodat je altijd weet wat de gevolgen van een voorgenomen ontslag zijn.
Arbeidsadvies nodig?
Ontdek recente kennisbankartikelen
Vrijstelling van werk bij vaststellingsovereenkomst: wat betekent het voor de werknemer?
Wat houdt vrijstelling van werk bij een vaststellingsovereenkomst precies in en waar moet je als werknemer op letten? Lees er hier meer over.
Sociaal plan bij ontslag: 5 tips over waar je op moet letten
Het is essentieel om goed op de hoogte te zijn van de inhoud van het sociaal plan en te weten waar je op moet letten bij ontslag. Wij leggen het je uit.
Arbeidsjurist Eindhoven is onderdeel van Adviesgroep Eindhoven. De one-stop-shop voor ondernemers, particulieren en expats.